Onderdelen lespakket
Het vernieuwde lespakket van Veilig op Stage maakt leerlingen bewust van veiligheid op de werkvloer. Het lespakket bestaat uit:
een theorieboek | een werkboek | een elektronische leeromgeving |
Het theorieboek
Het theorieboek vormt het startpunt van het lespakket. In het theorieboek vind je 11 hoofdstukken waarin van alles wordt uitgelegd over veiligheid. Met de duimen voor ‘prof’ en ‘expert’ worden de niveaus aangeduid.
ProfDit is het basisniveau waarin de leerlingen worden klaargestoomd om een professional te worden. De prof-leerlingen nemen alleen deze theorie door. |
|
ExpertDit is het verdiepende niveau waarmee de leerlingen worden opgeleid tot echte experts. In het theorieboek vind je extra paragrafen die speciaal bedoeld zijn voor de expert-leerlingen. In deze paragrafen wordt verdieping of extra theorie aangeboden. |
De expert-leerlingen nemen alle theorie door: dus de paragrafen bestemd voor prof én de extra paragrafen bestemd voor expert. Hebben de leerlingen de lesstof in het theorieboek doorgenomen, dan volgen zij de oranje pijl naar het werkboek of de blauwe pijl naar de elektronische leeromgeving (ELO).
Het werkboek
In het werkboek staat alle oefenstof bij de paragrafen op het basisniveau (prof). Zowel de prof-leerlingen als de expert-leerlingen gaan met deze oefenstof aan de slag. Ze gaan vragen beantwoorden, opdrachten uitvoeren en leuke puzzels maken.
|
Voor iedere opdracht in het werkboek staat met een paarse pijl duidelijk vermeld welke paragraaf uit het theorieboek erbij hoort. Weten de leerlingen het antwoord niet, dan kunnen zij dit in hun theorieboek opzoeken. |
In het werkboek staan ook blauwe pijlen die verwijzen naar extra oefenstof in de ELO. Deze extra oefeningen zijn bedoeld voor de expert-leerlingen. Zij kunnen daar extra oefenstof maken bij de paragrafen die speciaal bedoeld zijn ter verdieping of uitbreiding. |
De elektronische leeromgeving
Voor de leerling
Vanuit het theorieboek en het werkboek worden de leerlingen met blauwe pijlen naar de ELO verwezen. ELO staat voor Elektronische LeerOmgeving. Hierin staat de extra oefenstof voor de expert-leerlingen. Daarnaast kunnen alle leerlingen (prof én expert) er filmpjes bekijken. Ten slotte kunnen alle leerlingen in de ELO het proefexamen en het echte examen maken. Dit examen maken zij op hun eigen niveau (prof of expert). Sluiten zij het examen met goed gevolg af, dan ontvangen zij een certificaat.
Voor de docent
In de elektronische leeromgeving is voor de docent ook van alles te vinden. Zo is er per hoofdstuk een map ingericht met:
- een PowerPointpresentatie om les mee te geven,
- de antwoorden van het werkboek,
- klassikale werkvormen,
- achtergrondinformatie.
Daarnaast staan ook de docentenhandleiding en andere handige tools in de ELO, zodat docenten hun lessen optimaal kunnen inrichten.
Klik hier om naar de elektronische leeromgeving te gaan. Let op: u hebt een gebruikersnaam en wachtwoord nodig om in te loggen. Nog geen account? Neem dan contact met ons op.